Tarihçe

06.12.2012 2558

Okulumuzun Tarihçesi:


Okulumuz Antalya'nın en güzel mevkiinde Portakal Çiçeği ve Perge Caddelerinin birleştiği üçgende Antalya nın en eski tarihine sahip birkaç okulundan birisidir. 1952 yılında Şehitler ORTAOKULU olarak eğitim öğretime başlamış olup, 1964 yılına kadar bu isimle devam etmiş, 1964 Kıbrıs Savaşı'nda hava pilot yüzbaşı Cengiz Topel'in şehit olması ile okuluz Cengiz Topel ismini almıştır. İlkokul ve ortaokul olarak uzun yıllar ayrı ayrı eğitim yapan okulumuz 1990 yılından itibaren İlkokul statüsünde yer almıştır.

2007 yılında hayırsever işadamı Ziya Denizhan Öner tarafından okul binası yenilenmiş ve hayırseverin ablası Melahat Faraçlar'ın ismini almıştır. 2007-2008 öğretim yılından itibaren Melahat Faraçlar Ortaokulu adı ile eğitim öğretime devam etmektedir.

13/06/2012 tarihinde okulların dönüştürülmesi ile birlikte okulumuz Melahat Faraçlar İlkokulu ve Melahat Faraçlar Ortaokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bununla birlikte kayıt sınırlarımız ilkokul ve ortaokullar için ayrı olarak belirlenmiştir.

Okulumuz 2007-2008 öğretim yılında yaklaşık 3500 metrekare alan üzerine kurulmuş geniş bir bahçe üzerine yaklaşık 1000 metrekare üzerine oturmuş hayırsever tarafından yaptırılan yeni bir binada hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuzda 25 derslik, 5 büro, 1 Fen ve Teknoloji Laboratuarı, 1 Bilişim teknoloji laboratuarı, 1 toplantı salonu, 1 teknoloji ve tasarım atölyesi, 1 görsel sanatlar atölyesi, 1 kütüphane ve 1 çok amaçlı kullanılmak üzere ayrıca toplantı salonu bulunmaktadır. Okulumuzda basketbol, voleybol, müzik, resim ve folklor gibi sosyal vb. kültürel faaliyetler devam etmekte ve öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine göre bu faaliyetlere yönlendirilmektedir.

2014-2015 eğitim öğretim yılı içerisinde tamamlanan temalı okul kütüphanemiz öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.    Okulumuz 3d teknoloji sınıfı 2017-2018 yılından öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Okulumuz bahçesinde kantin ve dinlenme yerleri yaptırılmış olup, ağaçlandırma çalışmalarıyla okulumuzun bahçesi doğayla bütünleştirilmiş, öğrencilerin moral ve motivasyonlarını yükseltmek için girişimlerde bulunulmuş, bu sayede okulumuz hem fiziki yapısı ve akademik başarılarıyla Muratpaşa İlçemizin güzide okullarından birisi haline gelmiştir. Okulumuz kalite standartlarını daha da arttırmak için çalışmalarını sürdürmektedir.Beyaz bayrak çalışmaları devam etmektedir.

Okulumuzda ikili eğitim yapılmakta olup, Melahat Faraçlar İlkokulu öğleci, Melahat Faraçlar Ortaokulu sabahçı olarak hizmet vermektedir.Okulumuzda iki sabahçı iki öğleci olmak üzere dört anasınıfında 100 öğrenci bulunmaktadır.İlkokulda 25 şubede 980 öğrenci; ortaokulda 18 şube de 760 öğrenci eğitim öğretimden yararlanmaktadır.

Okulumuzda idari kadroda 1 Müdür ilkokulda ve ortaokulda ikişer Müdür yardımcısı görev yapmakta olup; İlkokulda 3 Rehber Öğretmen,Ortaokulda 2 Rehber öğretmen bulunmaktadır.

Okulumuz öğretmenleri,

 İlkokulda 36,

Ortokulda 32 öğretmen görev yapmaktadır.

 Ayrıca dışarıdan hizmet alma yoluyla temizlik işlerini yürüten 3 personelimiz, 2 iş kur çalışanı ve bir de güvenlik elemanımız bulunmaktadır.

Okulumuzda birçok proje yürütülmekte olup,Tübitak 4006 projesine destek vermekte halen çalışmalar devam etmektedir.Okulumuzun örnek projelerinden bazıları şunlardır:

Okuyorum madalyamı alıyorum.Okuyorum Anlıyorum Projesi.

Engeliniz Engelimizdir Projesi :Okulumuz ve Ramazan Savaş Otistik Çocuklar Merkezi işbirliğiyle.

Bir Kitapta Bizden Olsun Projesi: Okulumuz ve Aksu İncikpınar İlk-orta Okulu işbirliğiyle.